Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: суд відхилив клопотання про скасування арешту членам «Сасна црер»


Варужан Аветисян
Варужан Аветисян

У Вірменії Апеляційний суд 22 серпня відхилив клопотання про скасування арешту щодо членів групи «Сасна црер» Варужана Аветисяна, Арега Кюрегяна, Ованнеса Варданяна і Тиграна Манукяна.

Усіх чотирьох обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу: взяття заручника і незаконне зберігання, носіння та перевезення зброї і боєприпасів.

За словами Мушега Шушаняна, адвоката Аветисяна і Кюрегяна, підзахисні не визнають провини.

«Тексти обвинувачень усім однакові, лише імена змінені, не персоніфіковані, хто з членів групи що зробив. Це політичне рішення. Ми нічого іншого й не чекали», – зазначив адвокат.

Рішення Апеляційного суду він вважає необґрунтованим, і заявляє про намір оскаржити його.

Раніше у понеділок Апеляційний суд у Вірменії також відхилив клопотання про скасування арешту щодо ще одного члена збройної групи «Сасна црер» Тороса Торосяна.

Озброєна група «Сасна црер» 17 липня захопила і впродовж двох тижнів утримувала будівлю полку патрульно-постової служби поліції у Єревані, вимагаючи відставки президента країни і звільнення опозиційного лідера Жірайра Сефіляна. 31 липня «Сасна црер» склала зброю і здалася владі. За цей період загинули двоє співробітників поліції, ще один помер пізніше у лікарні, серед членів групи і співробітників правоохоронних органів були поранені.

XS
SM
MD
LG