Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: 150 засуджених українців перевели з Криму до російських в’язниць


Лук'янівське СІЗО. Київ, 19 липня 2016 року (ілюстраційне фото)
Лук'янівське СІЗО. Київ, 19 липня 2016 року (ілюстраційне фото)

З анексованого Криму відбувати покарання у російських колоніях відправили 150 громадян України. Про це мовиться у відповіді Міністерства закордонних справ України на інформаційний запит проету Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Відомо про приблизно 150 громадян України, які були засуджені у Криму й переведені для відбування покарання на територію Росії», – мовиться у повідомленні.

Раніше в організації «Євромайдан-SOS» повідомляли, що ув’язнених, які на момент анексії Криму відбували покарання у тюрмах на території півострова, перевозять до місць позбавлення волі в Росії. За їхніми даними, таких уже 2 тисячі 200 людей.

Після анексії Криму Росією Київ звернувся до Москви з вимогою передати Україні осіб, які були засуджені вироками українських судів і відбували покарання на території Криму чи Севастополя, однак тодішній російський омбудсмен Елла Памфілова відповіла, що це можливо тільки відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб. Ця конвенція передбачає переміщення засуджених із території однієї держави на територію іншої. Таким чином, Україна не може використовувати її щодо людей, які перебувають у Криму, оскільки півострів залишається українською територією згідно з міжнародним правом.

XS
SM
MD
LG