Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» звинувачує «Газпром» у порушенні транзитного контракту


«Нафтогаз України» звинувачує російський «Газпром» у порушенні умов транзитного контракту щодо забезпечення мінімально припустимого тиску газу на вході в українську газотранспортну систему.

«Останнє суттєве падіння тиску відбулося сьогодні на газовимірювальній станції «Суджа». Тиск у російській ГТС на цьому ключовому пункті входу становив 53,5 атмосфери при мінімально допустимому значенні 60 атмосфер», – заявили у «Нафтогазі» 22 серпня.

У «Нафтогазі» припускають, що «Газпром» не може стабільно підтримувати тиск у системі через незадовільний стан частини російської газотранспортної інфраструктури.

«З 2011 року російська сторона припинила публікацію даних щодо кількості аварійних ситуацій на традиційних газопроводах та натомість приділяє багато уваги будівництву нових газопроводів. Аналіз ситуації ускладнюється відсутністю пояснень російської сторони щодо недотримання вимог контракту», – наголосили у «Нафтогазі».

Наразі російська сторона не коментувала цих звинувачень.

27 липня голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв уже заявляв, що російський «Газпром» на порушення контракту зменшив обсяги транзиту свого газу територією України до рекордно низького рівня.

Відносини між «Нафтогазом» і «Газпромом», як і між Україною і Росією, напружені. Україна вже давно не купує російського газу, Росія відповідає зниженням обсягів транзиту газу через територію України, намагаючись натомість просунути інші газотранспортні проекти в обхід України.

XS
SM
MD
LG