Доступність посилання

ТОП новини

Глазьєв і Затулін назвали «маячнею» і «підтасовкою» оприлюднені ГПУ докази їхньої причетності до злочинів проти України


Голова організації «Український вибір» Віктор Медведчук (праворуч) та радник президента Росії Сергій Глазьєв, якого Генпрокуратура України звинувачує у воєнних злочинах і причетності до так званої «русской весни» (архівне фото)
Голова організації «Український вибір» Віктор Медведчук (праворуч) та радник президента Росії Сергій Глазьєв, якого Генпрокуратура України звинувачує у воєнних злочинах і причетності до так званої «русской весни» (архівне фото)

Радник президента Росії Сергій Глазьєв та директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін розкритикували оприлюднені Генеральною прокуратурою України докази їхньої причетності до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Як повідомляє російське інформагентство РБК, Сергій Глазьєв у коментарі агентству назвав озвучені звинувачення «маячнею», однак не відповів на запитання, чи справді мали місце оприлюднені Генпрокуратурою телефонні розмови між ним і Затуліним.

Костянтин Затулін, зі свого боку, визнав у коментарі агентству, що на записі, оприлюдненому ГПУ, його голос, але заявив, що сам аудіофайл є «компіляцією і підтасовкою».

Затулін також зазначив, що був у Криму у період із 26 лютого 2014 року, але ніякого стосунку до політики не мав «ні тоді, ні зараз». Він також заявив, що українська розвідка «не має технічних можливостей» здійснювати таке прослуховування. Його, за версією Затуліна, нібито здійснили США і «передали Києву як подяку» за оприлюднення в Україні інформації про зв’язки вже колишнього голови виборчого штабу кандидата на президента США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта з Партією регіонів.

Ані Україна, ані США поки не коментували заяву Затуліна.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про оголошення підозри 20 російським посадовцям, які, за даними слідства, причетні до скоєння злочинів проти України. У Генпрокуратурі зокрема оприлюднили нібито записи телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва (одного з фігурантів списку ГПУ) і директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, на яких вони обговорюють сценарії дестабілізації ситуації в Криму та на сході України.

XS
SM
MD
LG