Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК закрило доступ до системи е-декларування до 1 вересня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне агентство України із запобігання корупції заявляє, що закрило доступ до системи електронного декларування до 1 вересня.

«Сьогодні, 23 серпня, набуло чинності рішення Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно внесення змін до деяких рішень НАЗК щодо функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Відповідно на офіційному сайті НАЗК тимчасово припинено доступ до системи е-декларування», – йдеться у повідомленні НАЗК у Facebook.

В агентстві заявили, що система електронного декларування почне працювати у повному обсязі з 1 вересня. «Суб’єкти декларування, які до набрання чинності цим рішенням, подали до реєстру необхідні документи, повинні невідкладно, але не пізніше семи календарних днів, які обраховуються з 1 вересня 2016 року, перевірити зміст поданих ними до реєстру документів та у разі виявлення неповних або недостовірних відомостей в них подати виправлені документи», – йдеться в повідомленні.

НАЗК зазначає, що суб’єкти декларування, що зареєструвалися в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із застосуванням BankID, для подальшої роботи в реєстрі повинні отримати особистий ключ і посилений сертифікат відкритого ключа електронного цифрового підпису.

Раніше сьогодні прем’єр Володимир Гройсман заявив, що система електронного декларування активів чиновниками, створена в рамках виконання зобов’язань України щодо боротьби з корупцією, має бути повноцінно запущена в роботу не пізніше 1 вересня. Він назвав ганьбою той факт, що в раніше обумовлені терміни, 15 серпня, система так і не була повноцінно запущена.

За словами Гройсмана, він має намір звільнити всіх відповідальних у разі незапуску системи електронного декларування доходів чиновників у повному обсязі з 1 вересня.

Повноцінне запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС і кредитів МВФ.

XS
SM
MD
LG