Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані вимагатимуть звільнення переслідуваного в Криму Ільмі Умерова


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

На майдані Незалежності у Києві планують провести акцію на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, переслідуваного російським слідством в анексованому Росією Криму, а також інших ув’язнених кримчан.

Акція планується на 26 серпня. Всіх небайдужих закликають прийти в цей день на Майдан з вимогою звільнення Умерова.

Організатором заходу виступає громадська ініціатива «КримSOS».

«Дії Росії уособлюють політику по відношенню не тільки Умерова, а й сотень тисяч людей, незгодних з окупацією. Ми вимагаємо негайного звільнення Ільмі Умерова, надання йому необхідної медичної допомоги і припинення кримінального переслідування», – зазначають організатори.

Акцію планують провести з 16:00 до 18:00.

22 серпня поруч із будинком Умерова, якого російська влада в Криму насильно утримує в стаціонарі для психіатричної експертизи, пройшов молебень, який зібрав, за інформацією родичів Умерова, більше ніж тисячу людей. Очевидці кажуть про 500 присутніх.

Російська ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею «сепаратизм» у травні цього року. Підконтрольна Кремлю прокурор Криму Наталія Поклонська пояснила це тим, що, він, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR.

За словами адвокатів, Умеров потребує медичної допомоги через серйозні проблеми зі здоров'ям.

XS
SM
MD
LG