Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: ще 2 активістам заборонили проводити акції до Дня незалежності України в Криму


Співзасновник Українського культурного центру в анексованому Криму Леонід Кузьмін повідомив, що ще двох проукраїнських активістів із Сімферополя підконтрольна Росії прокуратура попередила про заборону проведення будь-яких акцій і громадських заходів до Дня незалежності України. За інформацією активіста, таке повідомлення вручили, зокрема, Михайлові Батраку і Галині Балабановій. Про це Кузьмін сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Коли підходять значущі українські дати у прокуратури Сімферополя починається якесь загострення, що потрібно видавати незрозумілі попередження. Напевно, не зовсім законні і такі, що перевищують межі гуманності, бо прокуратура людину, яка нічого не зробила, підозрює в скоєнні якихось діянь», – зазначив Кузьмін.

Раніше аналогічне застереження від прокуратури отримав і сам Леонід Кузьмін.

24 серпня в Україні відзначають 25-річчя Незалежності. По всій країні пройдуть урочисті заходи. У центрі Києва відбувся святковий парад військової техніки.

Після анексії Криму Росією на півострові святкування Дня незалежності України проходить напівпідпільно. За два дні до 24 серпня активіста Українського культурного центра Леоніда Кузьміна застерегли від проведення будь-яких акцій і заходів у День незалежності України. При цьому підконтрольна Росії влада Сімферополя анонсує проведення хресного ходу 24 серпня.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG