Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина та союзники продовжують спецоперацію на півночі Сирії


Прапор угруповання «Ісламська держава» в місті Джараблус – на межі контрольованої бойовиками території поруч із кордоном Туреччини
Прапор угруповання «Ісламська держава» в місті Джараблус – на межі контрольованої бойовиками території поруч із кордоном Туреччини

Туреччина і сили міжнародної коаліції під проводом США продовжують операцію звільнення від угруповання «Ісламська держава» прикордонних районів на півночі Сирії.

Спецоперація розпочалася 24 серпня, за кілька годин до прибуття в Анкару віце-президента США Джозефа Байдена, який має провести переговори з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та прем’єр-міністром Біналі Йилдиримом.

Чиновник США, який входить до делегації на чолі з Байденом, повідомив журналістам, що Вашингтон «синхронно» з Туреччиною взяв участь у цій спецоперації проти ісламістів.

Головною метою спецоперації є звільнення утримуваного ісламістами міста Джараблус, що біля сирійсько-турецького кордону, а також прилеглих районів.

До полудня турецька артилерія і винищувачі разом з американською авіацією здійснили понад 200 повітряних і артилерійських ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» навколо Джараблуса.

За повідомленнями, підтримувані Туреччиною сирійські повстанці після полудня просунулися у напрямку Джараблуса.

Повідомляється також, що десятки турецьких танків перетнули кордон із Сирією.

Операція розпочалася після того, як раніше цього тижня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що прикордонні райони країни з Сирією мають бути «повністю очищені» від угруповання «Ісламська держава».

У Туреччині саме на це угруповання поклали відповідальність за теракт на весіллі у місті Ґазіантеп 20 серпня, який забрав життя 53 людей.

XS
SM
MD
LG