Доступність посилання

ТОП новини

В Італії повідомили про вже не менш ніж 73 загиблих унаслідок землетрусу


Загиблі в містечку Аркуата-дель-Тронто, 24 серпня 2016 року
Загиблі в містечку Аркуата-дель-Тронто, 24 серпня 2016 року

В Італії повідомили про вже не менш ніж 73 загиблих унаслідок землетрусу, тіла яких знайшли на цей час.

Землетрус магнітудою 6,2, що вдарив у ніч на середу, спричинив значні руйнування в містечках Аккумолі, Аматріче, Поста й Аркуата-дель-Тронто. Це недалеко від міста Л’Аквіла, де сім років тому землетрус магнітудою 5,9 призвів до загибелі 309 людей.

Як повідомив мер Аматріче Серджо Піроцці, практично половина містечка зруйнована, дороги до нього перервані, міст на межі руйнування. Також там стався зсув ґрунту, а під іще не розібраними руїнами далі залишаються люди.

Цього чоловіка в Аматріче врятували живим, 24 серпня 2016 року
Цього чоловіка в Аматріче врятували живим, 24 серпня 2016 року

Землетрус відчувався і на значній відстані, зокрема, у столиці Римі.

Із гірської місцевості, де був його епіцентр, повідомляють про значні руйнування, але ці регіони мало населені, через це число жертв, як сподіваються, буде меншим, ніж сім років тому.

Інформації про можливих потерпілих українців наразі немає, повідомили Радіо Свобода в консульському відділі посольства України в Римі. Дипломати відкрили гарячу телефонну лінію, щоб мати інформацію про можливе перебування громадян України в зоні землетрусу. Для відстеження ситуації консульський відділ тримає постійний зв’язок із місцевими рятувальними службами і поліцією.

XS
SM
MD
LG