Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» повідомляє про загибель на Донбасі свого активіста


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У ВО «Свобода» повідомляють про загибель на Донбасі 41-річного свободівця Олега Дьяченка. За інформацією лідера свободівців Олега Тягнибока, це сталося 24 серпня на Донеччині.

«Загинув під Зайцевом Бахмутського району Донецької області на передовій під мінометним обстрілом. Міна влучила прямо у бліндаж, де перебували троє військовослужбовців, одним з яких був Олег», – зазначив Тягнибок.

За інформацією ВО «Свобода», Олег Дяченко служив у 15-му батальйоні Збройних сил України.

У штабі української воєнної операції про втрати українських військових за 24 серпня ще не повідомляли. А упродовж минулої доби, за інформацією штабу, на Донбасі загинув 1 український військовий, ще один був поранений.

За інформацією української сторони, упродовж сьогоднішньої доби підтримувані Росією сепаратисти 43 рази обстрілювали позиції Збройних сил України на Донбасі на усіх трьох напрямках – донецькому, маріупольському та луганському.

Сепаратисти угруповання «ДНР» звинувачують українських військових у нічних обстрілах околиць Донецька, Горлівки та Пікузів (колишнього Комінтернова). Також донецькі сепаратисти звинувачують Збройні сили України в обстрілі спостережного пункту російської сторони Спільного центру контролю і координації у Ясинуватій.

За інформацією луганських сепаратистів, Збройні сили України за минулу добу 7 разів обстріляли їхні позиції.

В Україні збройні сепаратистські угруповання «ДНР» та «ЛНР», які контролюють частину Донецької і Луганської областей, визнані терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG