Доступність посилання

ТОП новини

Миколаївське видання заявило, що поліція на смерть забила чоловіка, поліція заперечила


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Миколаївська обласна інтернет-газета «Новості-Н» повідомила, що в ніч на середу в районному центрі Криве Озеро Миколаївської області працівники місцевого відділення поліції на смерть забили молодого чоловіка на очах дружини й дітей. Поліція ж подала цілком іншу версію подій.

За попередніми даними інтернет-видання, інцидент стався вночі в будинку загиблого. Між чоловіком і дружиною сталася сімейна сварка. Після сварки чоловік вийшов із дому і ліг спати в автомобілі. А перед тим дружина викликала поліцію. На виклик спочатку приїхали троє поліцейських, які зайшли у двір і витягли чоловіка з машини. На руки йому вдягнули наручники. Після цього з райвідділу приїхали ще троє поліцейських. Чоловіка почали бити просто на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті, стверджує видання.

За його даними, загиблого звали Олександр Цукерман, йому був 31 рік. За словами сусідів, родина була цілком щасливою, жила в достатку. Сам Олександр Цукерман також характеризується позитивно, ні в пияцтві, ні в буйній поведінці ніколи помічений не був.

Біля будинку загиблого зібралося близько 200 обурених місцевих мешканців, лунали заклики до штурму райвідділу поліції. Люди не давали поліцейським вивести тіло в Первомайськ на судово-медичну експертизу під приводом того, що «вся поліція в Первомайську продажна», пише видання. Співробітники поліції, які брали участь в інциденті, відсторонені від виконання службових обов’язків.

У поліції Миколаївської області, зі свого боку, повідомили, що близько 3-ї години ночі на середу до поліції Кривоозерського району Миколаївської області звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії.

Потерпілий, водій таксі, розповів, що він приїхав на виклик за вказаною адресою, до нього вийшов домовласник та, спричинивши йому тілесні ушкодження, відібрав у нього сумку та 500 гривень.

Прибувши до місця події, поліцейські встановили, що правопорушник на території свого домоволодіння продовжує вчиняти протиправні дії, а його жінка, почувши, що приїхали правоохоронці, благає про надання допомоги і захисту. Згідно з вимогами ст. 45 Закону України «Про Національну поліцію», поліцейські намагались вгамувати порушника, але останній продовжував чинити опір. Враховуючи ступінь громадської небезпеки та з метою забезпечення публічної безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловікові, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле. Правоохоронці викликали швидку медичну допомогу, але медики вже констатували смерть домовласника, повідомили в поліції.

Інформацію про подію зареєстровано до Єдиного обліку Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області. На місце події прибули представники прокуратури та Головного управління НП в Миколаївській області. Розпочато кримінальне провадження, попередньо за ознаками ч. 3 ст. 365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу», яка передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Одночасно з проведенням досудового розслідування керівництво ГУНП в Миколаївській області проводить службове розслідування щодо оцінки законності дій поліцейських та факту можливого перевищення поліцейськими заходів примусу, за результатами якої будуть вжиті заходи реагування та надано об’єктивну правову оцінку події, заявляють у поліції.

Там так само підтвердили, що співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов’язків.

XS
SM
MD
LG