Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: підтримані Туреччиною повстанці відбили важливе місто від ісламістів


Дим над прикордонним сирійським містом Джараблус, фото з турецького боку кордону, 24 серпня 2016 року
Дим над прикордонним сирійським містом Джараблус, фото з турецького боку кордону, 24 серпня 2016 року

На півночі Сирії, біля кордону з Туреччиною, об’єднання сирійських повстанців за підтримки Збройних сил Туреччини, що перейшли кордон, вибили бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» з міста Джараблуса, заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після зустрічі в Анкарі з віце-президентом США Джо Байденом.

Американський чільник, зі свого боку, висловив рішучу підтримку США діям турецьких військових у Сирії й додав, що повітряне прикриття операції здійснювала бойова авіація США.

«Ми вважаємо, що Туреччина має контролювати свій кордон», – сказав Байден про ділянку, про яку йдеться і яку з сирійського боку до нинішнього наступу утримували ісламісти.

Перед цим чільний представник США також звернувся до сил сирійських курдів, що користуються підтримкою Вашингтона і що їх вважає «терористами» Анкара, з закликом відступити з регіону, де вони вже теж зайняли деякі позиції, на схід від річки Євфрат. Байден застеріг, що інакше ці курдські загони можуть втратити підтримку США.

За словами Туреччини, метою спільної операції її військ і одного з об’єднань сирійських повстанців, Вільної сирійської армії, було вибити з регіону і бойовиків «Ісламської держави», і курдські загони, що теж готувалися штурмувати Джараблус.

XS
SM
MD
LG