Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликали Азербайджан зняти звинувачення з опозиціонера


Фаїґ Амірлі
Фаїґ Амірлі

Організація захисту прав журналістів «Репортери без кордонів» засудила арешт в Азербайджані провідного діяча опозиційної партії «Народний фронт Азербайджану» і фінансового директора газети «Азадлиґ» («Свобода») Фаїґа Амірлі.

Вона також закликала зняти з нього «сміховинні звинувачення», пов’язані з тим, що в нього знайшли книжки турецького проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Як заявив керівник відділу Східної Європи і Середньої Азії цієї організації Йоганн Бір, влада Азербайджану, пристаючи на позицію Туреччини, яка полює на прихильників Ґюлена, «знайшла чудовий привід почати нове придушення своїх власних критиків, хоча він і цілковито абсурдний».

Фаїґа Амірлі арештували раніше цього місяця і звинуватили в «розпалюванні релігійної ворожнечі» і «порушенні прав громадян під приводом здійснення релігійних обрядів». Як заявила поліція країни, в Амірлі знайшли книжки Ґюлена – якого влада Туреччини, всупереч його запереченням, звинувачує в улаштуванні невдалої спроби перевороту минулого місяця.

Азербайджан, що має з Туреччиною традиційні тісні зв’язки, в тій ситуації рішуче підтримав владу Туреччини і її президента Реджепа Тайїпа Ердогана і нині здійснює переслідування справжніх чи гаданих послідовників Фетхуллаха Ґюлена і в себе.

XS
SM
MD
LG