Доступність посилання

ТОП новини

На найвідоміших вежах столиці Чехії вивісили синьо-жовті прапори


Український прапор на празьких вежах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Двадцять п’яту річницю Незалежності України відзначали й у столиці Чехії Празі. Чеські активісти ініціативи «Kaputin» вирішили підтримати українців і вивісити український прапор на відомих празьких вежах – Староміській, Пороховій та Їндржіській.

За словами організаторів акції, таким жестом вони не лише висловлюють солідарність і підтримку українському народові, але й намагаються привернути увагу до подій в Україні, особливо серед чехів та туристів. Організатори акції не мали дозволу від муніципалітету на вивішування українського прапора, тому після зауважень адміністраторів веж прапор доводилося знімати.

«Ми хочемо показати, що ми, прості люди з низів, із вами. А те, що говорить «верхівка», не відповідає дійсності. Ми підтримуємо вас і хочемо, щоб Україна була вільною, незалежною та демократичною країною. Хочемо, щоб люди в Чехії зрозуміли, що відбувається в Україні, і не були байдужими», – сказала Радіо Свобода Євгенія Чігалова, ініціатива «Kaputin».

Реакція на українській прапор була позитивною – туристи фотографували та плескали, а українці вигукували «Слава Україні».

24 серпня Україна святкує День Незалежності, цього року – 25-у річницю.

XS
SM
MD
LG