Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжився суд у «справі «Хізб ут-Тахрір», фігурантами якої є 4 кримчан


Четверо кримчан, обвинувачених у «справі «Хізб ут-Тахрір»
Четверо кримчан, обвинувачених у «справі «Хізб ут-Тахрір»

У Ростові-на-Дону у четвер триває засідання суду у «справі «Хізб ут-Тахрір», фігурантами якої є 4 кримських мусульман.

Як повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії», на засіданні зокрема виступила адвокат одного з підозрюваних Рустема Ваітова Оксана Железняк, яка назвала необґрунтованими обвинувачення на адресу її підзахисного.

Рустема Ваітова, Руслана Зейтулаєва, Нурі Прімова та Ферата Сайфулаєва обвинувачують в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», діяльність якої заборонена на території Росії. Чотирьох кримчан арештували у Севастополі узимку 2015 року, суд у їхній справі розпочався у червні цього року.

«Хізб ут-Тахрір» – це міжнародна ісламська політична партія. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані та Німеччині, в Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв у травні заявив, що Росія незаконно утримує 14 кримських татар.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

XS
SM
MD
LG