Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада призначила позапланову перевірку радіо «Шансон»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телерадіокомпанії «Шансон», повідомляє прес-служба відомства.

За повідомленням, причиною перевірки стали ознаки використання телерадіоорганізації для закликів до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди.

«14 серпня цього року в ефірі радіостанції зафіксовано трансляцію музичного твору Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якому містяться такі рядки: «Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…». Зазначене свідчить про популяризацію та пропаганду правоохоронного органу держави-агресора», – заявляють у Нацраді.

Як зазначають у відомстві, це свідчить про популяризацію і пропаганду правоохоронного органу держави-агресора. У Нацраді додали, що на цей факт звернула увагу громадянка Анна Горянська, звернення якої щодо трансляції на «Радіо Шансон» пісні з прославленням героїзму військових держави-агресора переслало Нацраді Міністерство інформаційної політики.

Відповідно до абзацу четвертого частини другої статті 6 закону України «Про телебачення і радіомовлення», не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди.

XS
SM
MD
LG