Доступність посилання

ТОП новини

Перевірка боєготовності російських військ не загрожує Україні – експерт


Російські танки під час навчань, 25 серпня 2016 року
Російські танки під час навчань, 25 серпня 2016 року

Перевірка боєготовності військ Росії не загрожує Україні повномасштабним вторгненням. Таку думку в ефірі проекту Радіо Свобода, Радіо «Донбас.Реалії», висловив експерт Олег Жданов. На його думку, цими навчаннями президент Росії Володимир Путін намагається продемонструвати міць збройних сил своєї країни.

«У Росії збройні сили – єдиний аргумент, який є для того, щоб вести будь-яку роботу на зовнішньополітичній арені. Більше нічим Росія на сьогоднішній день похвалитися не може», –зазначив Жданов.

До того ж, каже Жданов, повномасштабні воєнні дії між Росією і Україною будуть негативно розцінені Заходом.

Експерт припускає, що військові навчання російської армії, які почалися на два тижні раніше, ніж планувалося, пов’язані зі введенням турецьких військ до Сирії.

Між тим представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявляє, що російська влада може змінити задекларовану мету нових військових навчань у Росії в будь-який момент. За словами представника ГУР, загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощенні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.

У Росії 25 серпня оголосили раптову перевірку Південного, частини Західного і Північного військових округів, північного флоту, командування Повітряно-космічних і Повітряно-десантних військ. За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, перевірка оголошена відповідно до рішення президента Росії Володимира Путіна.

Шойгу додав, що одне із завдань перевірки – оцінити здатність Південного військового округу «у стислі терміни розгорнути самодостатні угруповання військ у південно-західному стратегічному напряму».

Позапланова перевірка триватиме до 31 серпня.

XS
SM
MD
LG