Доступність посилання

ТОП новини

Каськів може потрапити до панамської в’язниці – Єлін


Владислав Каськів
Владислав Каськів

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявляє, що з екстрадицією екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції Владислава Каськіва може виникнути проблема.

«В питанні екстрадиції Каськіва в Україну може виникнути одна несподівана проблемка – має шанси перед українською в’язницею потрапити до панамської. Деталей оприлюднювати не буду – таємниця слідства», – написав Єлін 25 серпня у Facebook.

Раніше у четвер Генеральна прокуратура України оприлюднила ухвалу суду, яка підтверджує, що колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів оголошений у міжнародний розшук. За даними Генпрокуратури, Інтерпол опублікував червону картку щодо міжнародного розшуку Каськова 1 серпня.

Раніше цього місяця генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Панами Владислава Каськіва, оголошеного МВС у розшук у березні 2016 року.

Увечері 24 серпня на своїй сторінці у Facebook Каськів заперечив своє затримання, а також наявність свого прізвища в картотеці розшукуваних Інтерполом осіб.

За даними ГПУ, Каськів розшукується за злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 ККУ (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

XS
SM
MD
LG