Доступність посилання

ТОП новини

У Росії через невиплату зарплати голодують шахтарі


Акція протесту гірників та членів їхніх родин у місті Гуково, Ростовська область, 24 серпня 2016 року
Акція протесту гірників та членів їхніх родин у місті Гуково, Ростовська область, 24 серпня 2016 року

У прикордонній з окупованою частиною Донбасу Ростовській області Росії понад 60 гірників підприємств групи «Кінгкоул» 25 серпня вирішили продовжити голодування протесту, хоча раніше представники влади оголосили їм про початок погашення заборгованості із зарплати за два місяці 2015 року.

Як розповів представник ініціативної групи Дмитро Коваленко, основні вимоги – виплатити всі борги із зарплати за 2015 і 2016 роки, це понад 300 мільйонів рублів, або підписати колективну угоду під гарантії губернатора регіону.

«У «лихі» 90-ті роки, коли теж нам не виплачувалася зарплата, але шахти працювали, – давали продукти харчування, ми в їдальнях отримували «під зарплату», оплачувалися комунальні послуги... А зараз набагато гірше – шахти закриті, з 90 шахт, які у нас були в області, залишилося тільки чотири», – розповів Дмитро Коваленко.

Усі підприємства групи «Кінгкоул» перебувають у стані банкрутства. Генеральний директор групи компаній Володимир Пожидаєв з 12 серпня поміщений під арешт за багатомісячну невиплату зарплати.

XS
SM
MD
LG