Доступність посилання

ТОП новини

Екс-начальнику міліції Донеччини заочно повідомили про підозру – прокуратура


Захоплення проросійськими сепаратистами будівлі Донецької обласної прокуратури, Донецьк, 16 березня 2014 року (архівне фото)
Захоплення проросійськими сепаратистами будівлі Донецької обласної прокуратури, Донецьк, 16 березня 2014 року (архівне фото)

Колишньому начальникові Головного управління МВС України в Донецькій області Роману Романову, який нині перебуває на тимчасово окупованій території, заочно повідомили про підозру й оголосили в розшук. Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

За цим повідомленням, прокуратура провела щодо цього генерал-майора міліції спеціальне досудове розслідування й передала до суду обвинувальний акт, за яким Романову загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідчі встановили, що громадянин Романов, 1968 року народження, уродженець Донецька, у період з лютого по березень 2014 року не організував належну роботу відомства щодо запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого «референдуму» про відокремлення території Донецької області від України.

Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації очільник міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських безладів та пообіцяв їм співпрацю з боку міліції, ідеться в повідомленні прокуратури.

Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG