Доступність посилання

ТОП новини

Захист Хайсера Джемілєва просить про його дострокове звільнення


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Захист Хайсера Джемілєва – сина національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва – подав клопотання про умовно-дострокове його звільнення.

«Подав клопотання про УДЗ в інтересах Хайсера Джемілєва, суд Радянського району», – написав адвокат Микола Полозов, який зараз перебуває в російському місті Астрахань.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край Росії.

Верховний суд Росії скоротив на півтора року термін ув’язнення в 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Хайсера Джемілєва. При цьому Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року визначив йому покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Хайсер Джемілєв відбуває покарання в Астраханській колонії № 10.

Минулого року ЄСПЛ ухвалив рішення у справі Хайсера Джемілєва, постановивши звільнити його з СІЗО, але Росія ухиляється від виконання цього рішення.

XS
SM
MD
LG