Доступність посилання

ТОП новини

Контактна група заявляє про необхідність повного припинення вогню з 1 вересня – Оліфер


Ілюстраційне фото: Шрокине, Донецька область
Ілюстраційне фото: Шрокине, Донецька область

Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі за участі представників окремих районів Донецької та Луганської областей заявляє про необхідність повного безстрокового припинення вогню у зоні бойових дій від 1 вересня. Про це за підсумками зустрічі в Мінську повідомляє речниця представника України в групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«У цей день розпочнеться новий навчальний рік. Лише на підконтрольній Україні частині Донбасу у школи й дитсадки підуть понад 150 тисяч дітей. Ми наполягаємо: всі діти Донецької та Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу й безпеку», – зазначила Оліфер на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Вона додала, що безпека є «ключовою складовою для вирішення всіх проблем політичного, гуманітарного й економічного характеру».

Про досягнення остаточних домовленостей із цього приводу, однак, наразі не йдеться.

Бойові дії на Донбасі тривають від 2014 року. З того часу також проходять засідання Тристоронньої контактної групи, де вже кілька разів домовлялися про припинення вогню на сході України. Ці домовленості систематично порушуються, а сторони протистояння в обстрілах звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG