Доступність посилання

ТОП новини

Польща очікує на остаточні зміни в Україні – Дещиця


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця

Посол України у Варшаві Андрій Дещиця каже, що поляки не можуть зрозуміти, чи Україна вже остаточно змінила свій шлях чи може повернутися назад.

«Два роки тому у польському суспільстві було дуже високе піднесення, великий волонетрський рух на підтримку України. Але зараз складається таке враження, що Польща очікує, чи зміни в Україні відбулися вже остаточно, чи відбувся злам у переході України на нову якість чи ні, чи може все повернутися назад», – сказав Андрій Дещиця в ефірі Радіо Свобода.

Водночас український посол вважає, що йому легше говорити з польським керівництвом на тему продовження санкцій проти Росії, ніж те саме робити його колегам в інших країнах ЄС.

«З польським керівництвом легше, тому що вони розуміють цю проблематику і вони мають приклади з історії і знають, що Росія може бути загрозою для польської держави», – зазначив Андрій Дещиця.

За словами дипломата, Польща продовжує займати у Брюсселі проукраїнську позицію – і щодо продовження санкцій проти Росії, і в питанні безвізового режиму.

24 серпня Україну відвідав президент Польщі Анджей Дуда. Перебуваючи у Києві, він разом з президентом України Петром Порошенком закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію.

Візит Анджея Дуди до Києва відбувся за тлі загострення українсько-польських відносин через ухвалення польським Сеймом документу, яким події на Волині і у Галичині 1943-1945 років названі «геноцидом» поляків, організованим українськими націоналістами.

XS
SM
MD
LG