Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: ми не отримали зобов’язань від ОРЛО щодо відкриття КПВВ «Золоте»


 КПВВ «Золоте», Луганська область, Україна (архівне фото)
КПВВ «Золоте», Луганська область, Україна (архівне фото)

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Мартін Сайдік висловлює занепокоєння щодо ситуації із контрольним пункту в’їзду-виїзду «Золоте» у Луганській області, який, попри запуск, не працює через обстріли.

«Ми досі не отримали чітких зобов’язань від ОРЛО щодо відкриття пункту пропуску «Золоте». Наш представник Тоні Фріш нещодавно був по обидва боки пункту пропуску. Він розповів, що на відміну від представників ОРЛО, українська сторона вжила усіх необхідних заходів, які дозволять відкрити цей пункт упродовж кількох днів», – мовиться у заяві Сайдіка, оприлюдненій за підсумками зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 26 серпня.

Раніше у п’ятницю українська сторона висловила обурення ситуацією, що склалася довкола контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте» у Луганській області, який не працює через обстріли. Про це за підсумками зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську повідомила речниця представника України у групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Попри домовленості і взяті на себе зобов’язання, представники ОРЛО продовжують саботувати його роботу», – наголосила вона.

КПВВ «Золоте», який офіційно відкрили 31 березня 2016 року, від моменту свого відкриття пропрацював лише кілька годин через постійні обстріли. «Золоте» – єдиний автомобільний пункт пропуску на лінії розмежування у Луганській області.

Українська сторона звинувачує у порушенні режиму припинення вогню у цій місцевості бойовиків угруповання «ЛНР», ті натомість заявляють про відповідальність українських військових.

XS
SM
MD
LG