Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина модернізує захисну стіну на кордоні з Сербією


Мігранти на сербському боці кордону шукають можливості дістатися крізь колючий дріт на угорський бік, архівне фото
Мігранти на сербському боці кордону шукають можливості дістатися крізь колючий дріт на угорський бік, архівне фото

Угорщина зводитиме модерніший захисний паркан на кордоні з Сербією для стримування напливу мігрантів, повідомив 26 серпня прем’єр-міністр цієї країни Віктор Орбан.

За його словами, нова споруда буде масивнішою за попередню і здатною одночасно стримати сотні тисяч нелегальних мігрантів.

Раніше представник угорського уряду Бенце Тужон повідомив, що кількість поліцейських на південних кордонах Угорщини буде значно збільшена. Угорщина також планує збільшити кількість прикордонних підрозділів та спеціальних навчальних центрів для підготовки службових кадрів на проблемних ділянках кордону, додав Тужок.

В ООН критикують Будапешт за застосування сили з боку поліції до нелегальних мігрантів на південних кордонах Угорщини. А європарламентарії від Німеччини запропонували Єврокомісії позбавити фінансових дотацій країни ЄС, які не виявляють солідарності у питанні міграційної політики.

Зараз в Угорщині проводиться активна агітаційна кампанія проурядових партій, які закликають виборців проголосувати на референдумі 2 жовтня проти обов’язкових квот ЄС щодо розподілу мігрантів. Опозиційні ж партії Угорщини закликають виборців взагалі бойкотувати референдум.

XS
SM
MD
LG