Доступність посилання

ТОП новини

Частина Станично-Луганського району знеструмлена внаслідок обстрілу


Внаслідок бойових дій у районі Станиці Луганської пошкоджена магістральна лінія електропостачання. За повідомленням Луганської вйськово-цивільної адміністрації, «12 тисяч жителів Станично-Луганського району залишилися без води, світла та зв’язку».

Українська сторона стверджує, що ввечері 26 серпня впродовж двох годин підтримувані Росією сепаратисти з 82-міліметрових мінометів, БМП та гранатометів різних типів вели масований обстріл у напрямку селища Станиця Луганська.

«Ситуація ускладнюється тим, що місце пошкодження дроту магістральної лінії знаходиться в «сірій зоні», а підходи до нього частково заміновано», – ідеться в повідомленні.

«До місця подій виїхали дві ремонтні бригади, в населених пунктах вже працюють тимчасові електрогенератори», – заявив голова Луганської адміністрації Юрій Гарбуз.

В угрупованні «ЛНР» в обстрілі, який спричинив знеструмлення, звинувачують українських військових. За повідомленням бойовиків, зранку 27 серпня до місця обстрілу прибули представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК).

Станиця Луганська – контрольоване українською владою селище міського типу, прилегле до окупованого нині проросійськими сепаратистами міста Луганська. Від обласного центру Станицю Луганську відділяє природна перешкода – річка Сіверський Донець. У Станиці Луганській розташований єдиний на всю Луганщину пункт пропуску між контрольованою і неконтрольованою українською владою частинами області.

XS
SM
MD
LG