Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Росію звільнити Ільмі Умерова


Акція на підтримку Ільмі Умерова в Києві, 26 серпня 2016 року
Акція на підтримку Ільмі Умерова в Києві, 26 серпня 2016 року

Євросоюз закликав Росію звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, поміщеного до психіатричної клініки Сімферополя згідно з постановою підконтрольного Кремлю суду Криму.

Заява розміщена 27 серпня на офіційній Facebook-сторінці представництва ЄС в Україні.

«Примусове утримання в психіатричній лікарні та проведення психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, проти якого було порушено кримінальну справу за «сепаратизм» в травні 2016 року, являє собою грубе порушення міжнародних стандартів прав людини. Ми закликаємо до його негайного звільнення. З огляду на серйозні побоювання щодо стану його здоров’я, невідкладна належна медична допомога повинна бути забезпечена», – йдеться в заяві.

26 серпня на майдані Незалежності в Києві відбулася акція на підтримку Ільмі Умерова. З 18 серпня Умеров перебуває на примусовій стаціонарній судово-психіатричній експертизі, його здоров’я погіршується.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) раніше цього тижня виступила із заявою, в якій вимагає від російської влади припинення переслідування й негайного звільнення Ільмі Умерова в зв’язку зі станом його здоров’я.

У 59-річного Ільмі Умерова цукровий діабет, хвороба Паркінсона, йому була проведена операція на серці.

XS
SM
MD
LG