Доступність посилання

ТОП новини

Затриманим на хабарі екс-керівнику НАУ та посереднику повідомили про підозру – НАБУ


Затриманим на хабарі у розмірі 100 тисяч євро колишньому виконувачу обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимиру Харченку та посереднику 27 серпня повідомлено про підозру. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

У випадку визнання судом провини цим особам загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю строком до 3 років.

«Під час слідчих дій (обшуку) за місцем проживання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету детективами НАБУ було вилучено готівки на загальну суму близько 5 мільйонів гривень. Також вилучено 9 злитків золота масою від 2 до 20 грамів», – повідомили в НАБУ зранку 27 серпня.

У п’ятницю Служба безпеки України повідомила про затримання на хабарі виконувача обв’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка.

«Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті», – поінформували у відомстві.

За даними СБУ, затримання провели спільно з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

Кримінальне провадження відкрите за статтею «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

У Міністерстві освіти і науки України повідомили 26 серпня про звільнення Володимира Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету. Відповідний наказ опублікували на сайті Міносвіти.

XS
SM
MD
LG