Доступність посилання

ТОП новини

В ОРДЛО підтвердили: утримують 42 заручників у Донецьку, 5 − у Луганську − Геращенко


Представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» підтвердили, що утримують 47 заручників: 42 у Донецьку та 5 − у Луганську.

Про це повідомила у Фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради, представник в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Ми буквально видушили з них інформацію, де саме утримують хлопців», − зазначила Геращенко та уточнила, що бойовики підтвердили: заручники саме там, де їх нещодавно відвідала місія ООН з прав людини.

«Це одна з колоній у Макіївці, там є для хлопців спецкорпус, дехто з них утримується в одиночній камері», − зазначила Геращенко.

Раніше прес-секретар представника України в контактгрупі Леоніда Кучми повідомила, що за підсумками зустрічі у Мінську Україна вимагає звільнення 107 заручників.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

Учасники Контактної групи неодноразово оголошували режим тиші на Донбасі, проте обстріли продовжуються.

Від кінця квітня мав би діяти черговий режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липня загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG