Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшанували загиблих під Іловайськом бійців


У Києві вшанували загиблих під Іловайськом (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

У Києві на Софійській площі у неділю вшанували пам’ять загиблих та зниклих безвісти бійців, учасників подій під Іловайськом у серпні 2014 року. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, участь у заході взяли рідні та близькі бійців, після їхніх виступів за загиблими провели молебень.

Родичі загиблих і зниклих безвісти зазначили, що у понеділок уранці збираються до Генеральної прокуратури, щоб зустрітися з генпрокурором Юрієм Луценком і обговорити перебіг розслідування «Іловайської справи».

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Проросійські бойовики і, за повідомленнями, військові регулярних частин Збройних сил Росії обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

Генеральний прокурор Юрій Луценко у липні 2016 року запропонував Верховній Раді оформити доступ до державної таємниці для ознайомлення з результатами розслідування щодо Іловайської трагедії.

XS
SM
MD
LG