Доступність посилання

ТОП новини

У Меджлісі закликають кримчан не мовчати про репресії


Наріман Джелял
Наріман Джелял

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял закликає кримськотатарських громадських активістів і всіх, хто постраждав від політичних репресій у Криму, домагатися максимальної публічності всіх фактів порушень прав людини.

«У перший день, коли Ільмі Умерова (заступника голови Меджлісу – ред.) доставили до психіатричного закладу, ми одразу все фотографували, розповіли, які там умови, і через тиждень ми можемо до нього спокійно зайти, передати передачку. Вони бояться цієї уваги, тому що ми розкриваємо у цілому обстановку у цьому закладі», – сказав Джелял у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

27 серпня Наріман Джелял під час зустрічі з учасниками об’єднання «Кримська солідарність» рекомендував їм інформувати громадськість про всі порушення закону і прав людини в Криму.

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров із 18 серпня перебуває на примусовій стаціонарній судово-психіатричній експертизі в Сімферополі, його здоров'я погіршується.

Російська ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею «сепаратизм» у травні 2016 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG