Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: проти Одеси почалася «пропаганда» через «Євробачення»


Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що після виходу Одеси до фіналу у конкурсі щодо прийому «Євробачення-2017», проти міста почалася «брехлива пропаганда».

«Проти нас ведеться шалена брехлива пропаганда, наприклад, що стосується транспортної інфраструктури. Але після того, як в Одеси забрали 30% пасажиропотоку після заборони польотів до Росії, зростання в Одесі, попри це, становило 10%. Одеса стала єдиним аеропортом, пасажиропотоки якого зростають в Україні», – заявив Саакашвілі 28 серпня на спільній з мером Одеси Геннадієм Трухановим прес-конференції.

За словами Саакашвілі проводити «Євробачення» у Києві набагато небезпечніше, ніж в Одесі.

«Ця пропаганда проти Одеси дуже некрасива», – сказав він.

«Всі наші аргументи, що Одеса готова до «Євробачення», я відсилаю в організаційний комітет. І сподіваюся, що та брехня, яка поширюється, припиниться», – зазначив Міхеїл Саакашвілі.

Організаційний комітет скасував заплановане на 25 серпня оголошення переможця відбору серед міст України на право проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» у 2017 році. Наразі нова дата оголошення не встановлена.

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія пояснює скасування запланованого на 25 серпня оголошення міста-господаря «Євробачення-2017» тим, що оргкомітет поки не визначився з переможцем.

«Два з трьох міст мають значні переваги: Київ та Одеса. Ніс в ніс йдуть», – написав Аласанія на своїй сторінці у Facebook. Він додав, що в обох міст є свої недоліки, «серйозні в обох випадках».

До цього організаційний комітет планував оголосити результати конкурсу 27 липня, однак тоді відклав ухвалення результату на невизначений термін для проведення додаткової оцінки претендентів.

У фінал конкурсу на право проведення «Євробачення» в 2017 році пройшли Київ, Одеса і Дніпро.

Україну визначили місцем проведення «Євробачення-2017» після перемоги Джамали у травні цього року в Швеції.

XS
SM
MD
LG