Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики блокують відновлення електропостачання Станиці Луганської – адміністрація


У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації звинувачують підтримуваних Росією бойовиків у блокуванні відновлення електропостачання у Станично-Луганському районі. Як мовиться в повідомленні у соцмережі Facebook 29 серпня, фахівці виявили три пошкоджені ділянки магістральної лінії електропостачання, розташовані у так званій «сірій зоні».

Дві з них відремонтували. «Стосовно доступу до третьої, що перебуває під постійним вогнем російських снайперів, ведуться перемовини», – повідомляє обласна адміністрація.

«Зі свого боку ми зробили все, щоб відновити системи життєзабезпечення у Станично-Луганському районі. Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз особисто звернувся до Спільного центру контролю та координації (СЦКК) дотримання режиму припинення вогню, щоб 12 тисяч мешканців Станиці Луганської не потерпали у спеку від відсутності води та світла», – заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Для забезпечення водою у населених пунктах продовжують працювати тимчасові електрогенератори, додають в обласній адміністрації.

Внаслідок бойових дій у районі Станиці Луганської 26 серпня була пошкоджена магістральна лінія електропостачання.

Українська сторона стверджує, що ввечері 26 серпня впродовж двох годин підтримувані Росією сепаратисти з 82-міліметрових мінометів, БМП та гранатометів різних типів вели масований обстріл у напрямку селища Станиця Луганська.

В угрупованні «ЛНР» в обстрілі, який спричинив знеструмлення, звинувачують українських військових. За повідомленням бойовиків, зранку 27 серпня до місця обстрілу прибули представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК).

Станиця Луганська – контрольоване українською владою селище міського типу, прилегле до окупованого нині проросійськими сепаратистами міста Луганська. Від обласного центру Станицю Луганську відділяє природна перешкода – річка Сіверський Донець. У Станиці Луганській розташований єдиний на всю Луганщину пункт пропуску між контрольованою і неконтрольованою українською владою частинами області.

XS
SM
MD
LG