Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму російські військові викликали на збори понад 500 резервістів


Міністерство оборони Росії повідомляє про формування на окупованому Кримському півострові «підрозділів територіальної оборони». Про це російське військове відомство повідомляє 29 серпня.

«Військовими комісаріатами Республіки Крим і міста Севастополя відібрані понад 500 громадян, які перебувають у запасі й пройдуть військові збори на воїнських посадах відповідно до облікових спеціальностей у підрозділах морської піхоти й берегових військ Чорноморського флоту», – мовиться в повідомленні.

«Призвані на військові збори військовослужбовці запасу в складі сформованих підрозділів територіальної оборони візьмуть участь у практичних заходах стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2016», – додають у Міністерстві оборони Росії.

Минулого тижня Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що

Росія 5–10 вересня під час активної фази військових навчань «Кавказ-2016» може розширити масштаби збройної агресії проти України.

За інформацією розвідки, в перебігу навчань «Кавказ-2016» здійснюється оперативне розгортання військ Південного військового округу та їх нарощування за рахунок повітряного, наземного й високомобільного компонентів Західного і Центрального військового округу.

«Угруповання військ Південного, Західного, Центрального військового округу та Північного флоту Збройних сил Росії перебувають у підвищеному стані бойової готовності», – зазначається в повідомленні Головного управління розвідки.

Раптова перевірка боєготовності розпочалася в збройних силах Росії 25 серпня. Вона триватиме до 31 серпня, повідомив міністр оборони Сергій Шойгу. Серед задекларованих цілей навчань – оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку.

Військово-транспортні літаки Росії здійснили переміщення підрозділів спеціального призначення з північного заходу Росії на полігони Південного військового округу. До перевірки боєготовності військ було залучено 20 літаків Іл-76.

26 серпня 15 бойових кораблів Чорноморського флоту і 10 кораблів Каспійської флотилії вийшли в море для перевірки їхньої боєготовності.

Останнім часом у російській армії почастішали такі перевірки боєготовності.

XS
SM
MD
LG