Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі вшанували українських бійців, загиблих в Іловайському «котлі»


У Дніпрі вшанували українських бійців, загиблих в Іловайському «котлі». У місті відбулось кілька жалобних заходів, ініційованих бойовими побратимами та громадськістю.

На Краснопільському цвинтарі, де поховані ті, хто не вийшов із «котла», з участю влади, родичів та товаришів загиблих військових відбувся мітинг пам’яті. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіалу відомим і невідомим солдатам.

Окрім того, бійці, учасники Іловайських подій, разом із громадськістю пройшли ходою від центральної площі міста до музею АТО просто неба «Шляхами Донбасу», де відбувся мітинг у пам’ять за загиблими та екскурсія для небайдужих громадян.

Цього дня жителі міста несли квіти до імпровізованої стіни Героїв біля облдержадміністрації, запалювали свічки пам’яті. Учасники жалобних заходів зазначали, що нагальним є належне розслідування трагедії. Також бійці та родичі загиблих висловлювали сумніви щодо офіційної статистики загиблих та поранених в Іловайському «котлі».

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG