Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон закликав Анкару зосередитися на боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», а не з курдами


Міністр оборони США Аштон Картер
Міністр оборони США Аштон Картер

Голова Пентагону Аштон Картер закликав Туреччину «залишатися зосередженою» на боротьбі проти угруповання «Ісламська держава», а не боротися з сирійськими курдськими силами, підтримуваними США («Сирійські демократичні сили» (SDF) – ред.).

«Ми розуміємо, що Туреччина і курдські бойові загони мають історичні відмінності між собою, але американські інтереси цілком зрозумілі. Ми, як і вони, хочемо боротися з угрупованням «Ісламська держава», і тепер ми закликаємо – давайте чітко дотримуватися тут наших пріоритетів», – сказав 29 серпня міністр оборони США.

Заява Картера надійшла після того, як раніше напередодні стало відомо про сутички між турецькими військовими і підтримуваними США курдськими силами на південь від міста річки Євфрат, поблизу міста Джараблус. В Пентагоні назвали такі дії Анкари «неприйнятними», висловивши «глибоке занепокоєння».

Картер повідомив, що має намір обговорити курдське питання наступного тижня в Європі з міністром оборони Туреччини Фікрі Ішиком.

Попри заяви з боку США, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив 29 серпня, що Туреччина просуватиметься далі зі своєю військовою операцією в Сирії, поки не зникнуть «курдські сирійські бойовики», яких він називає «терористами» і загрозою для турецьких громадян.

XS
SM
MD
LG