Доступність посилання

ТОП новини

Український кризовий медіацентр заявляє про блокування доступу до його сайту в Росії


Український кризовий медіацентр заявляє про обмеження доступу до його сайту в Росії. Як заявляють у центрі, Російська служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій («Роскомнагляд») прислала відповідне повідомлення УКМЦ 29 серпня.

Приводом для блокування стала публікація у вересні 2015 року матеріалів брифінгу лідерів кримських татар анексованого Росією Криму щодо «громадянської блокади» півострова, йдеться в повідомленні Українського кризового медіацентру.

У «Роскомнагляді» визнали ці матеріали екстремістськими і зажадали видалити з сайту прес-реліз Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова і Ленура Іслямова.

У редакції ресурсу відмовилися виконувати вимогу російської влади, нагадавши, що Росія анексувала Крим, порушивши норми міжнародного права. Сторінка, на якій розміщений матеріал, заблокована, але доступ до основного сайту зберігається.

Український кризовий медіацентр був створений в березні 2014 року. Він надає підтримку представникам ЗМІ, які висвітлюють події в Україні.

XS
SM
MD
LG