Доступність посилання

ТОП новини

Опитування ВЦІОМ: росіяни вважають за краще зберігати нейтралітет у конфлікті на Донбасі


Вантажівки з російського «гуманітарного конвою» на Донбас
Вантажівки з російського «гуманітарного конвою» на Донбас

За останні півтора року все більше росіян вважають непотрібним втручання Росії в конфлікт на сході України, свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, відомого як ВЦІОМ.

Згідно з опитуванням, 38 відсотків респондентів вважають, що Москва повинна дотримуватися нейтралітету. У січні 2015 року таких було 28 відсотків. Одночасно скорочується число тих, хто виступає за визнання «незалежності» «ДНР» і «ЛНР» чи за їх приєднання до Росії. Таких зараз 23 відсотки проти 29 відсотків – у 2014 році.

Падає і число прихильників продовження гуманітарної допомоги угрупованням «ДНР» і «ЛНР». Якщо в січні 2015 року 78 відсотків росіян вважали, що «гуманітарні конвої» з продуктами і медикаментами «скоріше варто» направляти на Донбас, то тепер майже третина вважає, що цього робити не слід.

Конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Київ і країни Заходу звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів, в тому числі під виглядом гуманітарної допомоги. Кремль відкидає ці звинувачення.

За даними ООН, від квітня 2014 року в Донбасі загинули близько 10 тисяч людей. У ЗМІ неодноразово з’являлися повідомлення про загиблих на Донбасі російських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG