Доступність посилання

ТОП новини

Організатори очікують, що наступного року Koktebel Jazz Festival відбудеться в Чорноморську


Лілія Млинарич
Лілія Млинарич


Організатори музичного фестивалю Koktebel Jazz Festival позитивно оцінюють проведення заходу в українському Чорноморську і розраховують, що в наступному році фестиваль відбудеться у цьому місті. Про це в ранковому ефірі проекту Радіо Свобода, Радіо Крим.Реалії сказала президент Koktebel Jazz Festival Лілія Млинарич.

«Ми вперше працювали в міському просторі... Чорноморськ – це місто, яке живе, розвивається, там велика промислова зона, там є і рекреаційна зона, яка, в основному, була для місцевих. Ми сподіваємося, що наша співпраця продовжиться. Пов’язано це з бажанням і можливостями місцевої влади», – сказала вона.

У п’ятницю, 26 серпня, на фестивалі було шість тисяч глядачів, що стало рекордом за ті три роки, що Koktebel Jazz Festival проходить на материковій частині України. У 2012 році в Коктебелі Koktebel Jazz Festival збирав на основній сцені 6,5 тисячі слухачів щовечора.

Перші два роки після окупації Криму фестиваль проводили в Затоці Одеської області.

Після анексії Росією Криму фестиваль Koktebel Jazz Festival вимушено проводять на материковій частині України, далеко від кримського селища Коктебель, де раніше проводили захід. Організатори кажуть, що тепер не можуть привозити сюди відомих іноземних артистів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості»

XS
SM
MD
LG