Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: Умерова планують утримувати у психіатричній лікарні до 7 вересня


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Микола Полозов заявляє, що його підзахисного збираються утримувати у психіатричній лікарні до 7 вересня. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook після відвідин Умерова в лікарні.

«Стан здоров’я стабільний. Увага, прикута до його персони, змушує адміністрацію установи уважно ставитися до його здоров’я. Разом з тим треба розуміти, що раніше Умеров був під тиском слідчого виписаний з кардіологічного відділення клінічної лікарні і не долікувався, а в умовах психіатричного стаціонару умов для кардіологічного лікування немає. Немає відповідного фахівця, медичного обладнання», – повідомив адвокат.

Полозов зазначив, що експертні дії з Ільмі Умеровим вже не проводяться.

«Чим зумовлено його подальше перебування в стаціонарі, крім амбіцій ФСБ, російської влади, ніким не пояснюється. Також Умерова сьогодні відвідав оперативник ФСБ Шевченко (раніше співробітник СБУ). З його слів, Ільмі Умерова збираються утримувати там до 7 вересня», – додав він.

За словами Полозова, сьогодні захист направить ще низку клопотань, спрямованих на негайне звільнення Ільмі Умерова.

18 серпня співробітники ФСБ Росії вивезли Умерова з лікарні в Сімферополі, де він проходив лікування, для проведення психіатричної експертизи в психіатричний стаціонар.

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі шпиталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG