Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі щодо Чийгоза відмовив у проведені психекспертизи одному з потерпілих


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

У Сімферополі суд в рамках «справи 26 лютого» щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза допитує потерпілих, на це засідання мають з’явитися чотири представники «самооборони Криму».

Під час засідання захист двічі вимагав провести судово-медичну експертизу щодо потерпілого Соловйова, прокурор і судді були проти.

Засідання проходить в режимі відеоконференції. Адвокат Микола Полозов вкотре заявив клопотання про безпосередню участь Ахтема Чийгоза в засіданні, але суд знову відмовив у задоволенні цього клопотання.

Захист також заявив клопотання про витребування документів про легітимність «самооборони Криму». Як повідомив Полозов, «судді знімають всі питання Ахтема Чийгоза потерпілому Полоцькому про правовий статус «народного ополчення»; оголошене заперечення».

Всього свідків обвинувачення – близько 80.

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Російська влада анексованого Криму звинувачує його в організації масових заворушень.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG