Доступність посилання

ТОП новини

Держспецзв’язку планує розглянути питання сертифікації системи електронного декларування 31 серпня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Експертна рада Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації має намір 31 серпня розглянути питання видачі атестата відповідності системи електронного декларування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держспецзв’язку.

«31 серпня передбачене подання Адміністрації Держспецзв’язку експертного висновку та проведення засідання експертної ради для ухвалення рішення про відповідність КСЗІ реєстру вимогам нормативних документів з технічного захисту інформації та видачі атестата відповідності», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що рішення про відповідність КСЗІ й видачі атестата ухвалюється експертною радою на підставі позитивного експертного висновку, наданого за результатами державної експертизи.

При цьому у службі наголошують, що до цього моменту офіційні заяви та публічні твердження про те, що Держспецзв’язку зобов’язаний видати атестат, можуть бути розцінені і кваліфіковані як «протиправний тиск на експертів, а також посадових осіб державного органу».

Після низки суперечностей навколо сертифікації системи для подання таких електронних декларацій, яка мала запрацювати з 15 серпня, але була запущена без належної сертифікації, тепер вирішено, що вона має запрацювати повноцінно не пізніш як 1 вересня.

Держспецзв’язку має усунути недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати до 31 серпня атестат відповідності комплексної системи захисту інформації Єдиного державного реєстру декларацій.

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Повноцінне запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ.

XS
SM
MD
LG