Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон вітає паузу в боротьбі військ Туреччини з підтримуваними США курдськими загонами у Сирії


Речник Державного департаменту США Джон Кербі
Речник Державного департаменту США Джон Кербі

США вітають паузу, яка встановилася упродовж 30 серпня в протистоянні між військами Туреччини і підтримуваними США курдськими бойовими загонами в Сирії. Втім, поки незрозуміло, чи буде надалі дотримане перемир’я між сторонами.

Речник Державного департаменту США Джон Кербі сказав, що «період спокою» тривав від 12-ї до 18-ї години і США були б раді його продовженню задля зосередження на боротьбі з угрупованням «Ісламська держава».

«Протягом останніх декількох годин ми отримали впевненість у тому, що всі сторони, які беруть участь в операції, збираються припинити стріляти один в одного і зосередити увагу на загрозі з боку угруповання «Ісламська держава», – сказав речник Центрального командування США Джон Томас.

Військовий командувач сирійських курдів заявив, що режим припинення вогню між Туреччиною і курдськими бійцями дотримується. Тоді як турецькі військові джерела стверджують, що ніякої угоди про перемир’я не було, йдеться лише про «паузу» у військовій операції, яка, втім, буде відновлена найближчим часом.

Після вторгнення Туреччини у Північну Сирію минулого тижня офіційний Вашингтон останніми днями пожвавив дипломатичну риторику із закликами до Анкари припинити боротьбу з силами сирійських курдів, підтримуваними США, яких Туреччина називає «терористами».

XS
SM
MD
LG