Доступність посилання

ТОП новини

Російський «Яндекс» оновив панорами анексованого Криму


Російський «Яндекс» повідомляє про нові панорами анексованого Криму на сайті «Яндекс.Карти».

Як повідомляє прес-служба російської компанії, панорамомобіль побував на півострові навесні 2016 року і заново відзняв всі великі міста Криму.

«На панорамах тепер є новобудови – наприклад, термінали А і Б сімферопольського аеропорту або кадетське училище в Севастополі, що відкрилося в 2014 році. Крім того, на Яндекс.Картах вперше з’явилися панорами прибережних селищ Кача, Мирний, Миколаївка, Новофедорівка, Чорноморське і сіл Міжводне, Оленівка та Штормове», – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що зйомка панорам проходила в квітні-травні, коли в Криму ще не почався туристичний сезон.

«На нові панорами потрапили не тільки міста і селища, а й природні пам’ятки: солоні озера, парки, гори і скелі. Панорамомобіль проїхав по кримських дорогах понад півтори тисячі кілометрів і зробив 140 тисяч знімків. З них вийшло майже 35 тисяч панорам», – повідомили в компанії «Яндекс».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG