Доступність посилання

ТОП новини

Bellingcat: тисячі російських військових нагородили за Донбас


Російські військові під час навчань (ілюстраційне фото)
Російські військові під час навчань (ілюстраційне фото)

Десятки тисяч російських військовослужбовців брали участь у збройному конфлікті на сході України, частина з них отримала за це державні нагороди, заявляє у новому розслідуванні міжнародна група активістів-розслідувачів Bellingcat.

Опублікована 31 серпня доповідь «Війна Росії в Україні: зрадницькі цифри і медалі» ґрунтується, зокрема, на аналізі номерів медалей за відвагу в бою, фото яких були викладені в соцмережах у період з 2014 до 2016 року. Дослідники виявили значне зростання числа нагород, вручених російським військовим із моменту початку бойових дій на Донбасі.

«Значна кількість медалей «За бойові заслуги» – із 7 листопада 2014-го до 18 лютого 2016 року було вручено 4300 таких нагород – вказує на те, що в цей період російська армія брала активну участь у великих бойових діях», – мовиться у звіті.

Автори доповіді заявляють, що в бойових діях на сході України могли брати участь десятки тисяч бійців Збройних сил Росії, якщо логічно припустити, що не кожного з них нагородили.

Президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що в Донбасі немає російських військових, а є лише «добровольці». Ці заяви заперечували Україна і Захід, закликаючи Москву припинити підтримувати військовою силою і технікою бойовиків на Донбасі.

Більше про це у статті:

Bellingcat: у перший рік конфлікту на Донбасі воювали від 3 до 10 тисяч військових Росії

XS
SM
MD
LG