Доступність посилання

ТОП новини

Міськрада: у Дніпрі через побори з батьків звільнили з роботи директорів 8 шкіл


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

У Дніпрі через побори з батьків звільнили з роботи вісьмох директорів шкіл, ще шість – на межі звільнення, повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Заступник мера поінформував, що директори, у школах яких були виявлені фінансові порушення, самі написали заяви на звільнення.

За його даними, керівників закладів освіти звільнили з роботи після службових перевірок, які провели через скарги батьків.

Як зазначив Олександр Шикуленко, директори шкіл користувались службовим становищем і вимагали в батьків гроші на потреби закладів, але про витрати не звітували: зокрема, перевірки виявили невідповідність між зібраними з батьків сумами й обсягами ремонтів.

Водночас, за словами посадовця, щоб унеможливити схожі випадки в подальшому, у школах Дніпра планують зробити фінансову допомогу батьків «більш прозорою»: закладам рекомендуватимуть відкрити спеціальні доброчинні рахунки для батьківських внесків.

За даними Дніпропетровської міської ради, кримінальні провадження за фактами фінансових порушень у школах поки що не розпочаті, службові перевірки тривають.

Напередодні 1 вересня в Україні громадські активісти виступили з ініціативою «Включайся!»: батьків закликають не підтримувати нелегальний збір коштів у фонди класу, школи, групи чи дитсадка. Активісти пояснюють, що, якщо батьки хочуть додатково допомогти розвитку школи або дитсадка, в який ходять їхні діти, вони мають робити це легально. Активісти радять перераховувати кошти лише на спеціальний розрахунковий рахунок, який має бути оприлюднений відкрито, з обов’язковою видачею квитанції про здійснення платежу, лише із зазначенням цільового призначення добровільного внеску (наприклад, на обладнання до спортзалу, книги для бібліотеки). За використання грошей, отриманих від батьків, має бути проведений публічний звіт, наголошують активісти.

XS
SM
MD
LG