Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила справу щодо французьких парламентарів через візит до Криму – Логвинський


Георгій Логвинський
Георгій Логвинський

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України порушила кримінальну провадження через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму французькими парламентарями. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат України Георгій Логвинський.

«Депутати не врахували, що наша реакція буде рішучою. Ми не збираємося заплющувати очі на ці систематичні порушення – адже візит вже не перший, французькі депутати-рецидивісти вже є підозрюваними в кримінальних справах через їхній попередній візит», – повідомив Логвинський, опублікувавши документ про відкриття кримінального провадження.

Французькі депутати прибули на анексований півострів 29 липня. Очолив поїздку співголова асоціації «Франко-російський діалог» Тьєррі Маріані, обраний у французький парламент від так званого російського округу – французами, які проживають в Москві і Санкт-Петербурзі.

На порталі Міністерства закордонних справ Франції 1 серпня опублікували коментар про невизнання анексії Криму, незважаючи на подібні візити французьких депутатів.

У МЗС України повідомили, що поїздки іноземних делегацій в Крим не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало 25 липня звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок в Крим.

Українські депутати у вівторок, 2 серпня, звернулися до інституцій Франції щодо незаконного візиту сенаторів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG