Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС приготувалися продовжити один із пакетів санкцій щодо Росії – джерела


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Європейському союзі постійні представники країн-членів збираються далі продовжити один із пакетів санкцій, накладених щодо Росії, чинність якого збігає 15 вересня, повідомили Радіо Свобода джерела у Брюсселі.

За цими даними, рішення ухвалять до завершення цього терміну без особливих обговорень.

Ідеться про замороження активів і візові заборони щодо 146 фізичних осіб і 37 компаній чи груп, що, за даними Євросоюзу, відповідальні за порушення територіальної цілісності України.

Вони стосуються в першу чергу представників Росії, але також і представників окупованих Криму і частини Донбасу. Ідеться, зокрема, про віце-прем’єр-міністра Росії Дмитра Рогозіна чи телепропагандиста Дмитра Кисельова, діячів сепаратистів у Криму й на Донбасі та сепаратистських угруповань на сході України.

Цей пакет санкцій був запроваджений у березні 2014 року після незаконної окупації Росією українського Криму. Відтоді санкційний список кілька разів розширювався, а чинність цих санкцій щоразу продовжували.

Найбільший пакет санкцій ЄС щодо Росії, економічних, що стосуються енергетичного, військового і фінансового секторів російської економіки, наразі чинний до 31 січня 2017 року. Як сказали Радіо Свобода джерела в ЄС, подальше продовження цих секторальних санкцій будуть обговорювати керівники країн Євросоюзу на саміті в жовтні.

Іще один пакет санкцій ЄС, спрямований проти російської окупації Криму, чинний нині до червня 2017 року.

Схожі санкції окремо, але в координації з Євросоюзом наклали США й інші країни-члени «Групи семи», а також деякі інші держави.

XS
SM
MD
LG