Доступність посилання

ТОП новини

За антиукраїнську агітацію вчителів повинні карати керівники навчальних закладів – Гриневич


Лілія Гриневич
Лілія Гриневич

Керівники навчальних закладів мають реагувати на пропаганду сепаратизму й іншу антидержавницьку агітацію з боку вчителів і в разі доведеності таких факті звільняти працівників. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Я розумію, що тільки саме трудові колективи, керівники навчальних закладів повинні кваліфікувати ті чи інші дії своїх викладачів. Адже ці дії також мають бути доведені», – сказала Гриневич.

Тому міністр радить батькам найперше звертатися до директора навчального закладу, якщо він не реагує, йти до органів управління освіти. При цьому Лілія Гриневич визнає, що законодавчо такі моменти повністю не врегульовані.

«Ми звернулися до керівників навчальних закладів, тому що саме вони уповноважені звільняти своїх працівників. І звільнення педагогічних працівників може відбуватися, згідно з Трудовим кодексом, лише в разі вчинення якогось аморального вчинку. Питання: якщо людина підважує сумніву конституційний устрій України, наприклад, здійснює антидержавницьку агітацію, ми це можемо вважати аморальною поведінкою? Ніде немає такого роз’яснення», – зазначила вона.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Лілія Гриневич заявила, що розраховує на додаткові роз’яснення Міністерства юстиції щодо врегулювання ситуації з учителями, які проводять антидержавницьку агітацію у навчальних закладах.

XS
SM
MD
LG