Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: суд заарештував на 60 діб посадовця філії «Укрзалізниці»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне антикорупційне бюро України повідомляє, що 31 серпня Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб для посадовця філії «Укрзалізниці», підозрюваного у розтраті 13 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, для затриманого також передбачена можливість внесення застави – понад один мільйон гривень.

Напередодні у НАБУ повідомили про затримання в Львові посадовця філії «Укрзалізниці».

У бюро заявили, що цей посадовець з 2014 до початку 2016 року, «використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними на понад 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень».

У липні детективи НАБУ затримали начальника департаменту планування і контролю закупівель компанії «Укрзалізниця», його підозрюють в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель підприємства «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця»).

Перед цим у НАБУ заявили про викриття схеми розкрадання бюджетних коштів державного підприємства «Укрзалізничпостач» (на даний час філія ПАТ «Укрзалізниця») під час проведення державних закупівель і затримання трьох чиновників.

XS
SM
MD
LG